Fraud Blocker Animale fantastice și unde le poți găsi | Blog MiniMeCraft
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Animale fantastice și unde le poți găsi

Share this post

Animale fantastice și unde le poți găsi

Luna aceasta a fost prolifică, fiind o încântare pentru cinefilii care stăteau cu sufletul la gură, așteptând noile ecranizări.

Animale fantastice și unde le poți găsi

Aventurile scriitorului Newt Scamander din comunitatea secretă a vrăjitoarelor și vrăjitorilor din New York se întâmplă înainte cu 70 de ani ca Harry Potter să îi citească cartea în timpul școlii.

Cartea ” Animale fantastice și unde le poți găsi ” este menționată ca o carte de referință în seria Harry Potter, deși Scamander însuși nu apare propriu-zis în niciuna dintre cărți. În 2001 Rowling a publicat o ediție a cărții pentru a strânge fonduri pentru Comic Relief, caritatea britanică. Cartea este o culegere a creaturilor magice, ilustrate împreună cu o introducere de autorul lor, Newt Scamander; nu conține însă o linie narativă.

Anunțat pentru prima dată în semptembrie 2013, acest proiect a marcat debutul lui J. K Rowling ca scenarist.

Inițial, în octombire 2014, studio-ul a anunțat că filmul va fi prima parte dintr-o trilogie, având ca urmatoarele să apară în 2018, respectiv în 2020, JK Rowling declarând însă că seria va avea 5 filme.

Filmul este ”Animale fantastice și unde le poți găsi” este o ilustrare bogată, în stil baroc, ce dispune de detalii impresionante presărate cu efecte digitale ce-ți taie respirația în încercarea de a portretiza cât mai bine orașul New York de dinainte de război. Vrăjitorii americani se află în poziția unor conflicte legate de atitudinea lor față de cetățeni; în America, un încuiat este cunoscut ca un ”no-maj”. Este o schismă care poate să ia niște proporții imense.

Newt ajunge în New York cu scopul de a vâna câteva din speciile rare, întâmplându-se chiar să care cu sine câteva specimene nemaivăzute în interiorul diplomatului său cu închizători șubrede și nesecurizate. Dar orașul în care acesta ajunge este amenințat de un poltergeist al magiei negre, croindu-și drum printre străzi și clădiri, ce se numește obscurial.

 Newt pornește o calamitate aproape imediat ce ajunge în oraș, scandalizând o bancă din cauza animalelor sale- un capriciu al sorții aducându-l în fața unei prietenii cu un no-maj, Jacob Kowlaski, un fost soldat ce este ”blocat” într-un job la o fabrică dar care visează să își deschidă propria afacere, o brutărie. Newt, un gentleman aqmator de peste ocean, își exasperează autoritățile americane ale vrăjitorilor, în special pe Tina Goldenstein, unul dintre cei mai duri executivi, care are și ea conflicte cu superiorii săi. Tina va trebui să îi protejeze pe Newt și Jacob, aducndu-i pe aceștia în apartamentul pe care îl împarte cu sora ei telepată, Queenie. Aceasta începe să se îndrăgosească de Jacob și, evident, ne putem da seama că aceași lucru se va întmpla și între Tina și Newt.

Între timp, activista anti-vrăjitoare, Mary Lou și fiul ei adoptat, Credence, pare că au o conexiune bizară cu un vrăjitor de top, Percival Graves.

Este un univers foarte rowlingian, înzestrat cu amuzament dar care în același timp își ia rolul foarte în serios și te face și pe tine, ca privitor, să faci același lucru.S-a demonstrat înca o dată talentul lui Rowling și universul impresionant, cu o faună și floră extravagante, ce conduc cititorul/privitorul într-o lume de vis .

Filmul a primit foarte multe critici constructive, fiind cotat cu 100% pe RottenTomatoes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *