Fraud Blocker Solar bobbleheads | Blog MiniMeCraft
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Solar bobbleheads

Share this post

Solar bobbleheads

Toamna e în toi, aducându-ne o vreme posomorâtă și plină de un degrade în nuanțe de gri, de aceea am ales astăzi să scriu despre ceva mai vesel, mai însorit, care să arunce ”o rază de lumină” peste spiritul tomnatic de afară.

 Ați ghicit! Solar bobbleheads .

Printre multele tipuri de figurine bobbleheads ce sunt confecționate din diferite materiale (plastic, porțelan, papier-mache, lut), întâlnim din ce în ce mai des figurinele bobbleheads ce se încarcă de la lumina soarelui și se mișcă în prezența acestuia. Mai sunt cunoscute și sub numele de solar dancing bobbleheads.

solar-dancing-bobbleheads

Aceste statuete mișcătoare fac ceea ce spune și numele acestora: în prezența razelor soarelui încep să se miște necontenit. Sunt foarte distractive și reprezintă un cadou bun pentru orice vârstă, fie că vorbim despre micuțul dumneavoastră sau despre bunicul ce vă așteaptă mereu cu brațele deschise la casa părintească.

Mecanismul pe care îl au în spate aceste figurine este unul simplu. Figurina este compusă din mai multe elemente care sunt prinse și interconectate în interiorul acesteia, pentru ca mișcarea uneia să atragă dupa sine mișcările celorlalte elemente. Capul este mai mereu supra-dimensionat, iar modul în care acesta ”tremură” seamănă cu mișcările pe care figurinele bobbleheads marca MiniMeCraft le fac, singura diferență între acestea este că în cazul solar bobbleheads, acestea au mai multe părți ale corpului care parcă ar dansa.

solar-bobbleheads1

Figurina este așezată pe un suport plan. În interiorul acestuia există un sistem format dintr-un magnet, o bobină de sârmă și un mini-panou solar plus alte elemente tehnice care leagă panoul solar de celelalte componente ale sistemului.

Cum funcționează un panou solar? Aceasta ar trebui să fie întrebarea la care trebuie să răspundem pentru a înțelege și mecanismul pe care îl urmează solar bobbleheads.

Un panou solar funcționează lăsând fotonii sau particulele de lumină să elibereze electronii din atomi, generând astfel un val de electricitate. Panourile solare, în fapt, curpind mai multe unități mai mici numite celule fotovoltaice. (Fotovoltaic= convertesc lumina soarelui în electricitate). Mai multe celule de acest tip, legate împreună formează un panou solar.

Fiecare celulă fotovoltaică este asemenea unui sandwich făcut din 2 felii de material semi-conductor, de cele mai multe ori silicon, aceleași lucruri folosite și în cazul microelectronicelor.

Pentru a funcționa, celulele fotovoltaice au nevoie să stabilească un câmp electric, ce se poate asemăna cu un câmp magnetic care apare atunci când avem o întâlnire a doi poli opuși, un câmp electric apare atunci când încărcări de tip opus sunt separate.

Pentru a ajunge la acest câmp, producătorii adaugă în silicon și alte materiale, oferindu-i fiecărei ”felii de sandwich” o încărcare pozitivă sau negativă din punct de vedere electric.

Atunci când ne uităm la ele nu ar părea că au în spate un sistem atât de complicat, însă orice figurină bobbleheads presupune o atenție sporită, o muncă de câteva săptămâni și o dedicare pentru ceea ce își dorește clientul și ce vrea acesta să primească.

La fel ca în toate celelalte domenii, și în lumea bobbleheads, produsele sunt născute din dorința de a face clienții mai fericiți și mulțumiți, de aici și toate declinările în diverse tipuri de bobbleheads. Toate pentru a acoperi o plajă cât mai mare de opțiuni și pentru a nu fi altă afacere care se rezumă la profit și atât.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *