Fraud Blocker Industria bobbleheads - MiniME Craft
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Industria bobbleheads

figurina bobleheads

Share this post

Industria bobbleheads

Anul 2016 a cunoscut o creştere a competitivităţii în industria bobbleheads personalizate, producătorii online devenind mult mai axaţi pe noua piaţă a cadourilor personalizate. Pentru a comanda o astfel de figurină este necesar să introduci una sau mai multe poze color, din faţă (tip buletin) şi opţional din profil şi să alegi dintr-un catalog  tipul de corp şi de poziţie pe care ţi-o doreşti. Alte informaţii conţin detalii precum culoarea, tipul de îmbrăcăminte, cantitatea dorită, adresa, preţul.

Figurinele bobbleheads se întind atât spre segmentul popular cât şi spre partea de nişă a industriilor cadourilor personalizate. Aceasta pot include profesii, sporturi, hobby-uri, baby bobbleheads, sexy, zombie, super-eroi ,figurine bobbleheads pentru anumite ocazii cum ar fi nunta, absolvirea unui ciclu şcolar, celebrarea unui premiu câştigat, sărbători.

Figurinele bobbleheads apar în diferite forme şi mărimi, materialul din care acestea sunt făcute schimbându-se de-a lungul timpului. Pot fi alcătuite din plastic sau ceramică. Printre primele dăţi când aceste figurine au apărut pe piaţă, s-au folosit şi lemn, hârtie şi chiar porţelan în crearea lor.  Deoarece preţul pentru materiile prime era destul de crescut, producătorii au încercat sa găsească metode alternative prin care să scadă costul producerii acestori tipuri de figurine, aşa ajungându-se astăzi la plastic ca material principal pentru figurinele bobbleheads.

figurina bobleheads

Figurinele bobbleheads sunt folosite pentru a întruchipa atât actorii, sportivii sau cantăreţii preferaţi cât şi pentru a întruchipa o persoană pentru care avem respect precum superiorii noştrii, leaderii de echipă, un membru din familie sau chiar partenerul de viaţă.

figurina

Deoarece pentru ca aceşti “nodders” să prindă viaţă este nevoie de poze, deducem că figurinele bobbleheads sunt făcute 100% handmade, pe baza pozelor clienţilor, de aceea sunt necesare poze calitative, pentru a reda cât mai aproape de realitate viitoare   figurină. Orice lucru distinctiv şi specific pentru familie, colectivul de la muncă, trupă, echipă, angajat poate fi redat  cu ajutorul acestor cadouri personalizate.

figurina personalizata

Figurinele de acest tip au capul supradimensionat, ataşat printr-un mic arc, de unde şi efectul acesta de mişcare continuă(în limba engleză “to bobble”), de unde derivă şi numele lor  bobbleheads (“capete  mişcătoare”).

Bobbleheads sunt atât de răspândite în sfera cadourilor personalizate, că până şi marile francize şi-au creat câte un bobblehead pe care l-au promovat. Firme precum Taco Bell, McDonald’s şi Empire şi-au creat aceste tipuri de cadouri personalizate, transformând mascota lor într-o mini figurină pe care clienţii acestora şi-o putea procura. Multe afaceri şi-au alcătuit un set de figurine bobbleheads care să  le ofere un stimul vizual clienţilor, ceva cu care să asocieze respectiva afacere, fiind un mod amuzant şi drăgut de a capta atenţia publicului.

Parcursul industriei figurinelor personalizate a avut parte de multe valuri, popularitatea crescând sau scăzând, însă odată cu progresul tehnologic, nodders au început să devină şi mai realişti. Popularitatea imensă pe care au dobândit-o aceste figurine a atras după sine o nevoie de inovaţie în rândul tehnicilor producătorilor, tocmai pentru a satisface cerinţele clienţilor. Tehnicile de modelare şi de pictare a trăsăturilor relevă o mai mare apropiere de întruchiparea persoanei, trăsăturile în relief dând o senzaţie de perspectivă  3D. Vorbind de 3D, acum că şi-a făcut apariţia şi imprimanta 3D, aşteptăm sa fim martori la noi metode de a alcătui acest tip de cadouri personalizate într-o manieră mult mai inovativă.

Având în vedere valul de popularitate crescut al acestor figurine şi procesul continuu de dezvoltare a modurilor în care aceste figurine să fie cât mai realiste, clienţii tind către alegerea unui cadou personalizat, în special asupra acestor mici statuete care reusesc să trezească zâmbete pe chipurile tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *