Fraud Blocker Simbolurile bobbleheads ale ţărilor | Blog MiniMeCraft
LIVRARE 1-2 LUNI DE LA COMANDA FERMA

Simbolurile bobbleheads ale ţărilor

Share this post

Simbolurile bobbleheads ale ţărilor

Figurinele bobbleheads pot fi cadouri excelente pentru orice ocazie..dar deja știți asta…

Atunci ce putem să vă mai spunem despre ele?

Bobbleheads pot lua orice formă, de la couple bobbleheads și versiuni amuzante ale noastre până la bobbleheads colective, mai complexe, în care reunim mai multe figurine în același cadou.

Cum fiecare țară are un simbol anume, care o definește, iar figurinele bobbleheads au avut o istorie lungă ca suveniruri, am putea să îmbinăm aceste două idei, dând naștere unor suveniruri extraordinare atât pentru cei străini, cât și pentru cei ce locuiesc în acea țară.

Simbolurile bobbleheads ale ţărilor :

  1. ROMÂNIA

 dracula

Poveștile despre această ființă supranaturală au circulat de secole în folclorul românesc. Atunci când Bram Stoker a ales să o transforme într-o ”amenințare” și să o învelească într-un adevărat ambalaj de legendă urbană, povestea Contelui Dracula a devenit un adevărat punct de referință pentru țara noastră.

Pentru a se documenta despre personajul acesta misterios, Stoker s-a adâncit în istoria și legendele Transilvaniei, pe care le-a numit un ” vârtej de imaginație”.  Nuvela Dracula a fost publicată pentru prima dată în România în 1990.

Contele Dracula, un personaj ficțional al nuvelei Dracula a fost inspirat de una dintre cele mai cunoscute figuri ale istoriei românești, Vlad Țepeș, unul dintre domnitorii Țării Românești între 1448, 1456-1462 și 1476.

  1. SPANIA

 mariachi-bobblehead

Muzica Mariachi are origini adânci în istoria mexicană. Sunetul instrumentelor sale cu coarde și cele mai vechi ritmuri își au rădăcinile în timpurile coloniale ale Mexicului (1519-1810); oamenii din Spania, sclavii africani și descendenții lor s-au îmbinat cu sute de culturi amerindiene pentru a crea cultura mexicană de astăzi. Fiecare regiune are propria muzică tradițională. Aceasta muzică a fost numită ”mariachi” de când, în 1850, a apărut din fermele și micile orașe din vestul Mexicului, specific în state precum Jalisco, Michoacán, Nayarit, Colima și Aguascalientes.

Când stațiile de radio din orașele mari, studio-urile de filme și companiile de înregistrări au adus muzica mariachi unor noi audiențe prin Mexic și chiar în afara acestuia, începând cu 1930, muzica mariachi a fost transformată într-una din cele mai iubite muzici ale Americii Latine.

În 1950, sunetul era compus din 2 trompete, 3 sau mai multe viori, vihuela (o chitară mică) și guitarrón (o chitară-bass mare). De atunci, reportoriul acesto canciones rancheras (cântece country) expresive, rapide, polka, huapangos sincopate, bolero-uri romantice și multe altele au fost auzite din aceste locuri, peste tot în lume.

  1. ANGLIA

 shakespeare

A fost un poet de origine engleză, dramaturg și actor, cunoscut ca cel mai mare scriitor în limba engleză și primul dramaturg global. Este de cele mai multe ori numit poetul național al Angliei și ”Bardul din Avon”.

Munca sa, incluzând colaborările, cuprinde aproximativ 38 de piese, 154 de sonete, două poeme narative lungi și câteva alte versuri, unele cu autor necunoscut.

Piese lui au fost traduse în fiecare limbă principală a planetei și sunt puse în scenă mai mult decât oricare alte piese.

Cu siguranță v-ați dat seama despre cine vorbim. Chiar el, William Shakespeare.

  1. ITALIA

 pope-francis-bobblehead

În viața sa publică, s-a remarcat prin smerenie, prin emfaza pusă pe mila Domnului, grija pentru cei sărmani și susținerea dialogului interconfesional.

Se poate observa că are o abordare mult mai puțin formală decât predecesorii săi, de aceea alegând să locuiască în casa de oaspeți a Domus Sanctae Marthae mai degrabă decât în apartamentele papale ale Palatului Apostolic, folosite de predecesorii săi.

Este cunoscut pentru veșmintele simple, fără ornamentații, refuzând capa tradițională papală mozzeta, alegând argint în loc de aur pentru Inelul Pescarului și ținând aceeași cruce pe care o avea de când era Cardinal.

El susține că biserica ar trebui să fie mult mai deschisă și primitoare. Nu susține capitalismul neînfrânat, Marxismul sau versiunile Marxiste ale teologiei eliberării. Papa Francis menține viziunile tradiționale ale bisericii legate de avort, eutanasiere, contracepție, homosexualitate, drepturile femeilor și celibatul preoțesc. Se opune însă consumerismului, dezvoltării iresponsabile și susține acțiuni pentru schimbările climatice.

  1. GRECIA

socrates

A fost un filosof clasic de origine greacă, fiind considerat unul dintre fondatorii filosofiei vestice.

Este o figură enigmatică, cunoscută mai mult prin lucrările scriitorilor clasici, mai ales ale discipolilor săi, Platon și Xenofan și din piesele lui Aristofan.

Dialogurile lui Platon sunt printre cele mai comprehensive lucrări în care Socrate este ilustrat, reușind să supraviețuiască din antichitate, deși nu se știe în ce măsură Socrate chiar ”se ascunde după cel mai bun discipol al său, Platon”.

Prin portretul pe care îl înaintează Platon, Socrate a ajuns să fie recunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul eticii și asupra conceptelor de ironie socratică și metoda socratică sau elenchus. Cea din urmă a rămas un instrument ce se folosește într-o multitudine de discuții, fiind un tip de pedagogie în care o serie de întrebări sunt puse nu numai pentru a trezi răspunsuri individuale, cât și pentru a încuraja aprofundarea fundamentală a problemei de care se discută.

  1. FRANȚA

 napoleon-bonaparte

A fost un lider politic și militar al Franței cea a ajuns la apogeul său în timpul Revoluției Franceze, conducând de asemenea și multe campanii de succes în timpul Războaielor Revoluționare.

A fost Împăratul Franței în 1804-184 și mai apoi, în 1815. A dominat relațiile internaționale și europene pentru mai mult de o decadă în timp ce conducea Franța împotriva unor colaiții din Războaiele Napoleonice.

A câștigat o mare parte din războaiele și bătăliile pe care le-a dus, construindu-și un mare imperiu ce a condus peste Europa Continentală înainte de colapsul final, în 1815.

Este unul dintre cei mai mari comandanți din istorie, războaiele și campaniile sale fiind studiate la școlile militare din întreaga lume. A rămas de asemenea una dintre cele mai celebre și controversate personalități politice din istoria umanității.

Bănuim că v-ați dat seama despre cine vorbim. Da, da, Napoleon Bonaparte.

Figurinele bobbleheads marca MiniMeCraft sunt lucrate cu mare grijă și atenție pentru toți clienții noștri. Intră pe www.minimecraft.ro și comandă-ți de aici figurina pe care ți-o dorești.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *